Media

Recentie St Martinuskerk Bussloo hier de orginele link: https://www.facebook.com/MartinusBussloo/

Topoptreden Troubadours Tandaradei in Bussloo

Het optreden afgelopen zaterdagavond van speelgroep TANDARADEI, vier troubadours, in de St. Martinuskerk te Bussloo was een topper. Als “bruisende voorstelling” aangekondigd maakte TANDARADEI dat hier helemaal waar.

De vele instrumenten die bespeeld werden: gitaren, blokfluiten, klaridoedel (voorlopers van klarinet), portatief (draagbaar orgel), slaginstrumenten, contrabas, doedelzak, vedel, luit, waren zeer verrassend. De met hun prachtige stemmen gezongen liederen, van middeleeuwse balladen, Spaanse liederen, Franse chansons, liefdesliedje van Mozart, Schotse zee-balladen, een wiegeliedje van Tsjaikovski tot een grote hit van Paul Mc. Cartney, waren imponerend en ontroerend.

Ondanks de warmte en de gevolgen daarvan voor de instrumenten (de doedelzak weigerde zelfs bespeeld te worden), bracht TANDARADEI het programma met flair, tederheid en humor. Het publiek, zeer geïnteresseerd in wat de vier musici ten gehore brachten, stak haar enthousiasme niet onder stoelen of (kerk)banken en beloonde de musici met een zeer luid en warm applaus.

Valentine – Paul McCartney
Como poden per sas culpas – Cantiga de Santa Maria
O Gloriosissimi – Hildegard van Bingen
Deh vieni alla finestra – W.A. Mozart
Houtepoot – Peter Blanker
Wiegenlied – P.I. Tschaikowsky
Spaans drieluik: Soleares, Durme durme en Tedesca
Vastennacht – Oswald von Wolkenstein

Uit het Noord-Hollands dagblad 04-04-2022

-Uit het Noord-Hollands dagblad – door Feralda Houthuijsen – 9-12-2021

Foto: Wim Swart
Boven: Lottie Swart-Margiono, Karien Welling Onder: Berrie Hendriksen, Rebecca Sier, Ronald Spanjaardt